Banaanijäätis - maailma lihtsaim

Selle suve hitt on banaanijäätis. Seda on ülilihtne valmistada, on vaja vähe tooraineid ja lõpp-produkt on tervislik ja hästi maitsev. Ma ei teagi kuskohast see retsept pärineb, mina leidsin ta esmalt siit, aga põhimõtteliselt on terve internet seda täis.


Niisiis sul läheb vaja küpseid banaane ja ...
kõik :)
Koori banaanid ja viiluta 1-2 cm paksusteks tükkideks. Pane nad mingile laiapõhjalisele anumale ja aseta sügavkülma 2-3 tunniks. Seejärel purusta nad sauseguriga (või kannmikseris) ning jäätis ongi valmis. Saadud segu on selline pehme tekstuuriga, nagu pildil. Kellele meeldib kõvem jäts, millest saab palle voolida, siis see võib segu tagasi sügavkülma lükata mõneks ajaks. Mul pole kunagi nii palju kannatust, et saaksin öelda, kauaks :)
Kui banaanitükid tunduvad sügavkülmast võttes nagu kivitükid, ehk nad on seal liiga kaua olnud, siis lase enne purustamist neil 5 minutit sulada.

Magusat suve!

1 comment:

  1. Sai eile proovitud, küll teistpidi (enne mikserdamine ja siis külma, vahepeal veidi keeramist) kuid maitsev tuli ta ikka. Hääd isu meile :)

    ReplyDelete